Vernieuwde Renault Twingo toont olijke gezicht

Geen reacties

Verrassing! Renault presenteert de vernieuwde Twingo. Voorzien van nieuwe bumpers en verlichting kijkt hij net wat serieuzer de wereld in. Vanbinnen is een kwaliteitsslag gemaakt en tegelijkertijd zijn er nieuwe opties om de Twingo te personaliseren.

Direct valt op dat de twee kleine dagrijlampen van Twingo’s front zijn verdwenen. In plaats daarvan is deze standaard led-verlichting geïntegreerd in de koplampen. Luchtinlaten op de bumperhoeken moeten zorgdragen voor een net iets bredere, zelfverzekerdere uitstraling. Binnenin is de kwaliteitsindruk verhoogd met onder meer een nieuw ontworpen middenconsole, die ook het praktische gebruiksgemak verhoogt. De ultrakorte draaicirkel van 8,6 meter blijft behouden. 

De Twingo komt in drie uitvoeringen, waarbij led-dagrijlampen en led-achterlichten altijd standaard zijn. Het tweede uitrustingsniveau onderscheidt zich met in kleur gespoten handgrepen en buitenspiegelkappen, echt opvallend is de topuitvoering. Deze heeft een grille met verchroomde facetten, meegespoten stootstrips op de flanken, verchroomde sierstrips, stickers die de belijning accentueren en 15 inch lichtmetalen wielen. Met het Pack Look Exterieur kun je de Twingo zelf voorzien van nóg meer kleur.

De nieuwe Renault Twingo komt met twee aandrijflijnen. Een driecilinder met 75 pk voert de prijslijst aan, daarboven vind je een 95 pk sterke krachtbron die voorzien is van een turbo. Deze motorisering is tevens leverbaar met een EDC-automaat. Een volwaardige transmissie met dubbele koppeling, die de Twingo uniek maakt in zijn klasse.

Prijzen van de vernieuwde Twingo en informatie over de beschikbaarheid worden op een later moment bekend gemaakt.