Renault Twizy trotseert de elementen

Geen reacties

Nu de herfst met regen en wind toeslaat komt Renault met goed nieuws. De elektrische Twizy is voortaan helemaal af te sluiten om de inzittenden tegen de elementen te beschermen. 

We zien de eigenwijs vormgegeven Renault Twizy nog weinig voorbij rijden. Dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de open zijkant, die inzittenden van het compacte elektrische autootje blootstelt aan wind, hagel en regen. De optioneel te bestellen ‘deuren’ zijn niet meer dan zijbeugels die de passagiers beschermen tegen vallen uit de auto. 

Gelukkig hebben de Renault-ingenieurs een oplossing bedacht in de vorm van een accessoire uit twee delen. Het eerste deel is een stijf metalen frame dat eenvoudig aan de deur te klikken is. Het tweede is een transparante ‘ruit’, gemaakt van flexibel plastic, die weer op en af het frame te ritsen is. Er zitten sleuven in om condens te voorkomen. Het plastic ruitje is ook open te schuiven, bijvoorbeeld om bij de deurhandel te kunnen. Het aanbrengen vereist geen gereedschap en de klus is zelfs de eerste keer binnen 5 minuten te klaren. 

Vanaf eind oktober is dit – naamloze – accessoire te koop bij Renault-dealers. In Frankrijk kost het 349 euro, de Nederlandse prijs zal naar verwachting niet al te veel afwijken. Renault toont momenteel de weerbestendige Twizy op de autosalon van Parijs, samen met de Twizy by Cathy & David Guetta, een uniek exemplaar uitgevoerd door de bekende dance-dj en zijn vrouw.