Nieuwe diesels van Renault

Geen reacties

Ook Renault heeft stappen genomen om per 1 januari 2006 te kunnen voldoen aan de dan geldende Euro 4 emissienorm. Eind dit jaar komt de Franse autofabrikant met een aantal nieuwe en gewijzigde dieselmotoren.

De eerste is een 2,0 liter dCi dieselmotor die in eerste instantie alleen leverbaar wordt voor de nieuwe Laguna. Zoals tegenwoordig wel meer gebeurt verschijnt deze zelfontbrander in twee versies op de markt: de meest potente versie heeft een vermogen van 175 pk, terwijl een versie met 150 pk in een aantal landen al op de markt is. Beide worden overigens gecombineerd met een automatische zesversnellingsbak met sequentiële bediening.

Van de bestaande 1,9 dCi diesel is sinds kort een versie beschikbaar met een vermogen van 130 pk en een koppel van 300 Nm dat al bij 2.000 toeren vrij komt. Deze diesel is leverbaar voor de Mégane, de Scénic en de Grand Scénic, in combinatie met een handgeschakelde vijfbak. Vanaf deze maand gaat Renault deze motor ook leveren voor de nieuwe Laguna, dan wordt hij gekoppeld aan de eerder genoemde zestraps sequentiële automaat.

Voor modellen als de Modus, de Mégane en de Clio III verschijnt ten slotte een doorontwikkelde versie van de 1,5 DCi diesel. Deze wordt gekoppeld aan de door Renault en Nissan ontwikkelde handgeschakelde 6-versnellingsbak en levert met 105 pk meer vermogen dan de vorige versie. Ook het koppel nam met 20 procent toe, tot 200 Nm bij 2.000 toeren per minuut.