Renault Mégane Sport met F1-allure

Geen reacties

Renault heeft de nieuwe sportieve uitvoering van de Mégane vernoemd naar de Formule 1-bolide die momenteel op jacht is om de constructeurs- en rijderstitel van vorig jaar te prolongeren. Aan ambities dus geen gebrek voor de Mégane Renault Sport F1 Team R26.

Om de Mégane R26 te onderscheiden van zijn voorganger, de F1 Team, heeft Renault de viercilinder turbomotor opgevoerd. Aanpassingen aan het motormanagement en uitlaatsysteem zorgen voor 5 pk extra vermogen en 10 Nm meer koppel. In totaal genereert de tweeliter in het gelimiteerde actiemodel 230 pk en 310 Nm. Gevolgen voor de prestaties heeft de lichte tuning nauwelijks. De sportieve Mégane accelereert nog altijd in 6,5 seconden van 0 naar 100 km/h en heeft een topsnelheid van 230 km/h in zijn mars.

De Renault Mégane F1 Team R26 is te herkennen aan het blokjesmotief op de bumpers en deuren, een element dat we eerder ook zagen op het Altica studiemodel. Indien gewenst kan het ook het dak van blokken voorzien worden. Het eerste exemplaar van het actiemodel wordt begin volgend jaar in Nederland verwacht. Een prijs is nog niet bekend, die is waarschijnlijk afhankelijk van de prijzen die Renault aan het einde van het Formule 1-seizoen heeft binnengesleept met de ‘echte’ R26.