SUV van Renault aangekondigd

Geen reacties

Renault is dan eindelijk toch ingehaakt op de SUV-rage. Met hulp van zusterbedrijf Nissan heeft de Franse fabrikant de Koleos ontwikkeld. Deze op de Salon van Parijs onthulde showcar is een voorproefje van de 4WD die Renault in 2008 wil introduceren.

De vierwielaangedreven terreinwagen lookalike met comfortabel interieur is voorzien van een tweeliter dCi motor die eveneens voortkomt uit de samenwerking tussen Renault en Nissan. Tijdens de autotentoonstelling kondigde Renault nog twee nieuwe motoren aan. De 140 pk sterke 2.0 16V wordt binnenkort toegevoegd aan het Clio-gamma en begin 2009 wordt de 1,2 liter TCE 100 benzinemotor geïntroduceerd voor de modellen uit het A- en B-segment van Renault.

Nepta
In Parijs werd de Koleos Concept geflankeerd door het Twingo Concept, waarover AutoKopen gisteren berichtte en de eerder aangekondigde Nepta showcar. De grote, vierzits cabrio moet duidelijk maken dat Renault in de toekomst ook in de topklasse een rol van betekenis wil gaan spelen. De auto beschikt over innovatieve vleugeldeuren, die door motoren worden geopend. De echte motor is een 3,5 liter V6 met 420 pk, die is gekoppeld aan een zeventraps automatische transmissie met sequentiële bedieningen aan het stuurwiel.