‘Renault Captur aan basis familie SUV’s’

Geen reacties

Renault heeft grootse plannen met de Captur Concept. Die auto is niet alleen een voorbode van een compacte crosover maar staat aan de basis van een complete familie SUV’s. Althans, als we het Britse tijdschrift AutoExpress mogen geloven.

Renault houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar en dat biedt ruimte voor speculaties over de plannen die het merk heeft met de Captur Concept, die op de autosalon van Genève debuteerde. Eerder kwamen uit de Franse media geluiden dat er een productieversie van de Captur aan zit te komen maar nu meldt het Britse tijschrift AutoExpress dat Renault werkt aan drie SUV’s.

De eerste is de auto die direct voorvloeit uit de Captur, een compacte crossover op basis van de Clio. Deze auto kun je zien als tegenhanger van de Nissan Juke. Daarna volgt er een groter model dat z’n basis deelt met de Megane. Deze SUV krijgt veel stylingelementen van de Captur mee.

Als laatste volgt er een grote SUV, die als opvolger van de hier niet meer leverbare Koleos geldt. Deze auto zal z’n techniek delen met de Nissan X-Trail.