Nieuwe diesel Renault Scénic: 20% bijtelling

Geen reacties

De Renault Scénic en Grand Scénic kunnen voortaan besteld worden met een zuinige ‘Energy’-dieselmotor. Beide modellen vallen daarmee onder het tarief van 20 procent bijtelling.

Sinds enige tijd introduceert Renault een nieuwe serie motoren onder de naam ‘Energy’. Dankzij ‘downsizing’ en andere technieken zijn deze krachtbronnen extra zuinig, zonder aan prestaties in te boeten. De nieuwe dCi 130-motor voor de Renault Scénic en Grand Scénic is de nieuwste loot aan deze stam.

Het is een viercilinder common-rail dieselmotor die, zoals de naam al aangeeft, 130 pk kan leveren. Bij 1.500 tpm komt het maximumkoppel van 320 Nm vrij. Volgens het Franse merk is de Renault dCi 130 de sterkste 1,6 liter dieselmotor op de markt. Om het brandstofverbruik verder te drukken zijn diverse technologieën toegepast, waaronder het plaatsen van een start/stop-systeem, het terugwinnen van remenergie en het aanpassen van de oliepomp en het inlaatsysteem.

Het resulterende brandstofverbruik ligt gemiddeld op 4,5 l/100 km, dat is 1 liter diesel op 22,2 kilometer. De Scénic dCi 130 stoot gemiddeld 115 gram CO2/km uit. Daarmee komen alle Scénics die met de nieuwe motor zijn uitgerust – ook de Grand Scénics met zeven zitplaatsen – in aanmerking voor de 20 procent bijtellingscategorie en energielabel A.

De Renault Scénic Energy dCi 130 Start & Stop – zoals de auto voluit heet – is vanaf heden te bestellen. De prijzen beginnen bij 30.990 euro. Grote broer Grand Scénic met dCi 130 is verkrijgbaar vanaf 31.990 euro.