Twingo veroorzaakt relatieproblemen

Geen reacties

Een ludieke marketingcampagne van Renault is compleet verkeerd gevallen. Ter promotie van de Twingo stuurde het Franse merk duizenden anonieme brieven naar vrouwen. Honderden daarvan hebben echter een klacht ingediend wegens de nogal persoonlijke toon van het bericht.

In een ogenschijnlijk handgeschreven brief werd het voorstel gedaan snel weer een drankje te doen. Vooral de aanduiding ‘Hey lieffie’ viel bij veel ontvangers in het verkeerde keelgat. In sommige huishoudens deed het de gemoederen zelfs bijzonder hoog oplopen. Omdat niet duidelijk was van wie de kaart afkomstig was, werden affaires vermoed.

Dat was niet helemaal de bedoeling van Renault. Die wilde door middel van de bijgesloten foto de nieuwe Twingo op een leuke manier onder de aandacht brengen. Vierhonderd van de 30.000 aangeschreven van de vrouwen dienden echter een klacht in bij Renault, de Reclame Code Commissie ontving 25 klachten. Renault geeft toe niet goed nagedacht te hebben over de actie en verstuurt vandaag opnieuw 30.000 brieven, ditmaal met een persoonlijk excuus.