Renault in ruw terrein

Geen reacties

Ook Renault haakt aan bij de nog steeds voortdurende SUV-rage. Met de Egeus toont de Franse autofabrikant tijdens de IAA in Frankfurt hoe een vierwielaangedreven terreinachtige van het merk eruit zou zien.

De Renault Egeus is dus een studiemodel. Voor een SUV heeft hij een uitermate luxueus en comfortabel interieur. En ook met de carrosserie wil Renault laten zien dat een auto in dit segment wel degelijk elegant kan zijn. Daarmee willen de Fransen overigens niet zeggen dat er op dit moment geen sierlijke SUV’s op de markt zijn, wel geeft Renault aan met de Egeus nog een stapje verder te willen gaan.

Opvallend in het interieur van de Egeus is een met blauw leder bekleed middenconsole die doorloopt naar achteren. In die middenconsole bevinden zich drie grote opbergruimtes. Zoals het hoort bij concept cars zijn er in het interieur redelijk buitenissige snufjes toegepast. In het geval van de Egeus zijn dat vier losse stoelen die kunnen worden gedraaid, en die bovendien omlaag kunnen zakken om de instap te vergemakkelijken. Ook het achterwege laten van een B-stijl en de merkwaardig opgehangen achterportieren moeten de cabine toegankelijker maken.

Zoals gezegd heeft de Egeus een sierlijke carrosserie, met verschillende sportieve accenten. Lichtinlaten onder de LED-koplampen, een brede grille met mistlampen en geïntegreerde deurgrepen bijvoorbeeld, maar ook 22-inch metende lichtmetalen velgen. Onder de motorkap huist een V6 dieselmotor met een vermogen van 250 pk. Voor overbrenging van dat vermogen zorgt een zeventraps automaat, via een systeem van automatisch geregelde vierwielaandrijving. Over de plannen die Renault verder met de Egeus heeft, horen we later ongetwijfeld meer.