Renault presenteert Clio Estate

Geen reacties

Renault heeft de eerste foto’s vrijgegeven van de nieuwe Clio Estate. Het model beleeft op de IAA van Frankfurt in september zijn officiële werelddebuut. De productieversie komt in grote mate overeen met de Clio Grand Tour Concept die op de Salon van Genève te bezichtigen was.

Echt veel wil Renault nog niet kwijt over de Clio Estate. Rijplezier, ruimte, comfort en veiligheid zijn in ieder geval de speerpunten. De Franse fabrikant vermeldt verder alleen de lengte van de compacte stationwagon, 4,2 meter, en het volume van de bagageruimte: 439 liter. De overige specificaties zullen waarschijnlijk niet veel afwijken van de Clio III hatchback.

Het motorenpakket bestaat vermoedelijk uit de bekende viercilinders en dCi’s. We verwachten ook enkele kleine turbomotoren volgens het nieuwe downsizing-programma van Renault. De Clio Grand Tour Concept uit Genève was voorzien van de 200 pk sterke tweeliter uit de Clio RS, maar het valt nog te bezien of die motor ook de echte Estate haalt. Op 11 september zullen we het weten, wanneer de poorten van de Frankfurter Motor Show open gaan.