Renault doet sportief

Geen reacties

Begin mei introduceert Renault voor de Mégane Cabrio een nieuwe 2,0 liter turbo benzinemotor, die ook leverbaar zal zijn voor de Scénic. Tegelijkertijd maakt Renault het programma van de Mégane II compleet, met de toevoeging van de Mégane Renault Sport.

Om met de laatste te beginnen: de Mégane Renault Sport herken je aan de dubbele uitlaatpijpen die in het midden door de achterbumper heen steken. Andere kenmerken die zijn identiteit verraden, zijn 18-inch lichtmetalen velgen en brede luchtinlaten in de bumpers. Belangrijker is echter datgene wat onder de motorkap ligt: een extra stevige versie van de bekende 2,0 liter turbomotor, die voor de gelegenheid is opgeschroefd naar 225 pk en een koppel van 300 Nm.

Een handgeschakelde zesversnellingsbak zorgt ervoor dat je dit vermogen optimaal kunt benutten. Tegelijkertijd is het onderstel uitgerust met extra grote remschijven, met Brembo remklauwen op de voorwielen. Onder het rijden krijgt de bestuurder assistentie van ABS, ESP en tractiecontrole. Daarmee moet het lukken de boel op de weg te houden. De Mégane Renault Sport is er zowel in een 3-deurs als een 5-deurs uitvoering en is leverbaar vanaf 35.695,-. Vanaf half april staat ie bij de dealer.

Turbokracht voor Mégane Cabrio

De Mégane coupé-cabriolet is vanaf mei leverbaar met een 2,0 liter turbo benzinemotor. Deze is echter iets bescheidener in zijn prestaties, met een vermogen van 165 pk en een maximaal koppel van 270 Nm. Ook de verzetten in de handgeschakelde zesbak zijn iets gewijzigd, zodat de acceleratie iets sneller verloopt. Renault levert de 2.0 T motor voor de Comfort en Luxe uitvoeringen van de Mégane Cabrio, maar ook voor de Renault Scénic. Prijzen zijn niet bekend.