Populaire Renault-modellen straks ook hybride

Geen reacties

Renault gaat de komende jaren meer modellen elektrificeren. De Clio komt met ‘gewone’ hybride aandrijflijn, de Mégane en Captur verschijnen als plug-in hybride.

Ter gelegenheid van de autosalon van Parijs heeft Renault-CEO Carlos Ghosn bekendgemaakt welke nieuwe stappen het Franse merk zet op het gebied van elektrificering. Het merk, dat al vroeg puur elektrische auto’s op de markt aanbood, zal zich in Europa nu eerst richten op hybride aandrijflijnen. 

In 2020 zal het populaire Renault-modellen als hybride gaan aanbieden. De Renault Clio krijgt een reguliere hybride aandrijving, dus zonder stekker. Twee andere modellen, de Mégane en Captur, verschijnen als plug-in hybride. Daarmee kan een beperkt aantal kilometer volledig elektrisch gereden worden.

Het merk presenteert op de Parijse autobeurs ook nog een nieuwe, volledige elektrische compacte conceptcar, de K-ZE Deze ‘betaalbare’ SUV-achtige kan in theorie 250 km rijden op een lading stroom. De auto heeft een dubbel laadsysteem waardoor de K-ZE zowel aan een huis-tuin-en-keukenstopcontact opgeladen kan worden als aan een publieke laadpaal. Renault brengt de K-ZE eerst uit in China. Het is nog onduidelijk of de auto daarna naar Europa komt.