Na de Renault EZ-Go volgt de EZ-Pro

Geen reacties

Renault heeft de smaak te pakken met futuristische studiemodellen. Eerder dit jaar presenteerde het merk de EZ-Go, een zelfrijdend studiemodel. Nu volgt de EZ-Pro.

Renault presenteert op de autosalon van Parijs volgende maand de EZ-Pro Concept. Dit studiemodel is een nogal futuristisch uitgevoerde visie van Renault op de bestelauto van de toekomst. Meer specifiek: de bezorgauto van de toekomst. De EZ-Pro is ontwikkeld voor de ‘last mile delivery’, bezorging van goederen in stedelijke gebieden vanuit grote distributiecentra die aan de rand van de stad staan.

De EZ-Pro rijdt niet alleen volledig elektrisch, maar ook volledig autonoom. En omdat de busjes met elkaar in verbinding staan, kunnen ze als een treintje vlak achter elkaar rijden. Volgens Renault moeten de auto’s zowel door bedrijven als particulieren ingezet kunnen worden, op elke gewenste tijd en plaats.

Het merk vergeet het menselijke aspect niet. Uiteindelijk komt er toch een bezorger aan te pas om de pakketjes aan de deur af te leveren. Die rijdt mee in de EZ-Pro, maar heeft dus geen rijbewijs nodig.