Renault Arkana: coupé-SUV wordt bereikbaar

Geen reacties

Renault heeft de Arkana gepresenteerd in Rusland. Het is officieel nog een studiemodel, maar de auto zoals je die op de foto’s ziet is voor 95 procent productierijp.

Renault brengt het concept SUV-coupé naar de betaalbare segmenten met de Arkana. Dit nieuwe model combineert een hoog-op-de-poten-SUV met een coupé-daklijn, een vorm die nu alleen door premiummerken in de hogere segment wordt aangeboden. De Arkana is gebaseerd op de Kadjar en dus een maatje kleiner dan de coupé-SUV’s die we nu kennen.

Renault richt zich met het nieuwe model vooral op de Russische markt. Daar zal de Arkana het eerst worden uitgebracht, daarna pas volgen ‘andere internationale markten’. Of Nederland daarbij zit is nog niet bekend, een woordvoerster van het merk geeft aan dat dit op een later moment bepaald zal worden. Renault kondigt wel al aan dat het model op details aangepast wordt voor markten buiten Rusland.

Als de Arkana naar Nederland komt, zal dat niet voor halverwege 2019 zijn. Omdat het nieuwe model technisch leunt op de Kadjar, verwachten we veel overeenkomsten in het motoraanbod. De 1.6 TCe benzinemotor en de 1.6 dCi diesel gaan we zeker terug zien in de Arkana.