Renault Master nu ook elektrisch

Geen reacties

Renault breidt zijn aanbod elektrische bedrijfswagens uit met de Master Z.E. Het merk belooft een échte actieradius van 120 kilometer, onder normale omstandigheden.

Renault start per direct met de verkoop van de Master Z.E. De elektrische versie van de grootste bedrijfswagen van het merk heeft de R75-elektromotor uit de Kangoo Z.E. Deze motor heeft een vermogen van 57 kW (77 pk), waarmee de Master een topsnelheid van 100 km/u kan bereiken.

De Master Z.E. is vooral bedoeld voor gebruik in de stad. In normale omstandigheden is de bestelwagen in staat om 120 kilometer ver op een acculading te komen. Renault belooft dat zelfs in ‘extreme omstandigheden’ het rijbereik nooit minder dan 80 kilometer is. Het opladen met een laadpaal duurt ongeveer 6 uur.

Renault biedt de elektrische Master aan in drie lengte- en twee hoogtevarianten, het laadvermogen is maximaal 1,1 ton. De accu’s en elektromotor zijn onder de auto weggewerkt, dus de Master Z.E. heeft net zoveel laadruimte als de andere motorversies. Naast de gesloten bestelwagen biedt Renault de Z.E. ook aan als chassiscabine, met de mogelijkheid tot een specifieke opbouw zoals een distribox.

De prijzen zijn al bekend, ze beginnen bij 60.200 euro en lopen door tot 62.900 euro voor de grootste variant.