Zó snel is de Renault Mégane R.S.

Geen reacties

Renault heeft bekend gemaakt hoe snel de nieuwe Mégane R.S. is. Voor het standaardsprintje heeft de sportieve uitvoering slechts 5,8 seconden nodig.

De specificaties van de Renault Mégane R.S. zijn bekend. De nieuwe topuitvoering van de Mégane accelereert in slechts 5,8 seconden van 0 naar 100 km/u en na 25 seconden is de eerste kilometer al voorbij. De R.S. bereikt een topsnelheid van 250 km/u, als je kiest voor de handgeschakelde uitvoering dan ligt die waarde nog 5 km/u hoger. Renault geeft een verbruik op 6,9 l/100 km (1 op 14,4). Dat is de theoretische waarde van de automaatversie met 18 inch wielen, met grotere wielen en/of een andere versnellingsbak is het opgegeven verbruik iets hoger.

De Mégane R.S. heeft de nieuwe 1.8 turbomotor van zustermerk Alpine. Deze viercilinder produceert een vermogen 280 pk en een koppel 390 Nm. Om de krachten goed op de weg over te kunnen brengen, heeft de Mégane R.S. vierwielaandrijving. Kopers kunnen kiezen uit een Sport of Cup-chassis. Bij die laatste zijn de dempers 10 procent stijver en is er een limited-slipdifferentieel aanwezig. Elke R.S. is uitgerust met vierwielbesturing, die bij lage snelheden tegenstuurt voor een kleinere draaicirkel en bij hogere snelheden meestuurt voor meer stabiliteit in de bocht.

De R.S. is verder opgetuigd met Brembo-remmen, extra spoilers en een grotere spoorbreedte. Op de R.S. Monitor, die wordt weergegeven op het beeldscherm in de middenconsole, kun je de aandrijflijn nauwgezet in de gaten houden. Ook is het mogelijk om je rit op camera op te nemen, zodat je die kunt weergeven en delen op je smartphone of tablet.

De prijs van de Mégane R.S. wordt binnenkort bekend gemaakt.