Zelfrijdende Renault Symbioz komt tot leven

Geen reacties

Renault heeft een rijdend prototype gebouwd van de Symbioz. Het merk liet dit studiemodel eerder dit jaar al zien op de autoshow van Frankfurt, maar de auto komt nu pas tot leven.

Ken je de Renault Symbioz nog? Dit bijzondere studiemodel was een van de blikvangers van de IAA in Frankfurt en is nu tot leven gewekt. Het statische model is uitgewerkt tot rijdend prototype. Het is de eerste zelfrijdende auto die door Renault is gebouwd.

Het merk wil met deze auto alvast een voorschot nemen op de introductie van het eerste autonome model van het merk, dat in 2023 op de markt moet komen. De Symbioz heeft daarom geen rare fratsen zoals een stuur dat in het dashboard wegklapt, maar een realistisch interieur zoals dat ook in een zelfrijdende auto over 6 jaar toegepast zou kunnen worden.

De 4,70 meter lange Symbioz heeft voor een auto met die lengte een bijzonder ruim interieur. De cabine strekt tot bijna de hele lengte van de auto, doordat de elektromotoren bij de wielen zijn ingebouwd en dus geen ruimte innemen. De accu’s liggen in de wagenbodem. De twee elektromotor leveren samen een vermogen van maar liefst 500 kW (680 pk).