Vijfjarenplan Renault: meer elektrische auto’s, veel nieuwe modellen

Geen reacties

Renault heeft zijn vijfjarenplan gepresenteerd. Tussen nu en eind 2022 komt het merk met 21 nieuwe modellen, waaronder drie aanvullingen op het assortiment. Ook wil Renault over 5 jaar acht elektrisch aangedreven auto’s in de showroom hebben staan.

Renault presenteert in de komende 5 jaar 21 nieuwe modellen. Dat zijn opvolgers van bestaande modellen, maar ook drie geheel nieuwe auto’s die het merk nu nog niet heeft. Daaronder is in ieder geval een SUV die tussen de Captur en Kadjar wordt gepositioneerd. Niet alle nieuwe modellen zijn bestemd voor Nederland, Renault wil namelijk vooral buiten Europa groeien.

Met de Zoe, Twizy en Kangoo heeft Renault op dit moment drie elektrische auto’s in huis. Dat aantal moet in de komende jaren groeien naar acht, waarvan ook een aantal bedrijfswagens. Ook komt Renault met twaalf modellen die niet volledig elektrisch zijn, maar wel een vorm van elektrificatie aan boord hebben. Hybridemodellen dus, met en zonder stekker.

Renault zet ook in op autonoom rijden, in samenwerking met de andere merken in de alliantie – Nissan en Mitsubishi. In de komende jaren verschijnen er vijftien modellen op de markt die in meer of mindere mate autonoom kunnen rijden.