Symbioz conceptcar toont Renault van de toekomst

Geen reacties

Volgende week maakt Renault op de autoshow in Frankfurt een nieuwe conceptcar openbaar. De Symbioz laat zien wat we van het Franse merk in 2030 kunnen verwachten.

Renault kondigt met een teaserfoto en -video aan dat over ruim een week een nieuwe conceptcar debuteert. Tijdens de persdagen van de IAA-autoshow in Frankfurt zullen topman Thierry Bolloré en hoofdontwerper Laurens van den Acker het doek van deze Symbioz aftrekken. Dan zullen we zien wat Renault voor ons in petto heeft rond het jaar 2030.

De naam van de conceptcar is afgeleid van ‘symbiose’, het samenleven in wederzijds belang. Hierover zegt het merk: “Renault is ervan overtuigd dat de auto van de toekomst functioneert door permanente interactie met de omgeving, de infrastructuur en de digitale levensstijl van de inzittenden.” Het resultaat is een zelfrijdende, elektrische auto met connectiviteitssnufjes. Daarmee wordt ingespeeld op voorziene mobiliteitswensen in een stedelijke leefomgeving, lifestyle en milieu. De letter ‘z’ aan het eind van de naam is niet zomaar een gebbetje, het verwijst naar Renaults Zero Emission-assortiment van elektroauto’s.