Grand Prix Monaco toneel van onthulling nieuwe Renault Mégane R.S. [update]

Geen reacties

Renault gebruikt de Grand Prix van Monaco om de nieuwe Mégane R.S. voor het eerst aan de wereld te tonen. Aanstaande vrijdag stuurt F1-coureur Nico Hülkenberg het nieuwe model over het stratencircuit.

De nieuwe Renault Mégane R.S. wordt aankomende vrijdag onthuld in Monaco. Het merk presenteert de auto tijdens het Grand Prix weekend, waar het Renault Sport F1 Team ook in actie komt. De getoonde R.S. zal dan ook de kleuren van Renault Sport dragen: geel en zwart.

Volgens Renault is de nieuwe Mégane R.S. net als de vorige generaties de beste sportauto in zijn segment. Qua motorprestaties, onderstel en aerodynamica moet het nieuwe model zich onderscheiden van de andere ‘hot hatches’. De nieuwe R.S. heeft zelfs Formule 1-techniek aan boord.

We weten verder nog weinig over het model. Het merk geeft nu wel een foto vrij van een gecamoufleerd exemplaar maar daarop is nog weinig te zien. De snelste Mégane krijgt een vermogen dat waarschijnlijk zo rond de 300 pk ligt.

Update 26-05

F1-coureur Nico Hülkenberg heeft de Mégane R.S. een vuurdoop gegeven op het stratencircuit van Monaco. De beloofde onthulling bleef echter uit. De wrap die je op de foto ziet zat er ook tijdens de demonstratieronde gewoon omheen. Renault haalt de Mégane R.S. pas op de autoshow van Frankfurt in september uit de verpakking.