Nieuwe Renault Mégane R.S. toont kont

Geen reacties

De eerste foto van Renaults nieuwe Mégane R.S. is uitgelekt. We zien de achterkant van een Renault Mégane die de traditionele Renault Sport-behandeling heeft ondergaan. Een dikke diffuser, grote centrale uitlaat en uitgeklopte wielkasten maken daar naar goed gebruik deel van uit.

We werden al eerder lekker gemaakt met een teaser van de nieuwe sportieve Mégane, waarop de auto onder doek te zien is. Zo weten we steeds beter hoe hij eruit ziet. Het enige wat we al écht zeker weten is het feit dat de nieuwe Mégane R.S. vanaf nu altijd vijf deuren heeft. De reden hiervoor is logisch: een driedeurs Mégane bestaat niet meer. De huidige Renault Clio R.S. heeft al bewezen dat een paar extra deuren de sportieve looks niet in de weg staan. Stiekem is een paar extra portieren ook best handig.

Over de motorisering is nog niets bekend. We verwachten een doorontwikkeling van de huidige 2,0-liter turbomotor die in topmodel R.S. Trophy tot 275 pk kon leveren. Dat het vermogen oploopt naar pakweg 300 pk’s ligt wel in de lijn der verwachting. Voor de definitieve beelden moeten we nog even wachten tot de Autoshow van Frankfurt in september, dan wordt de auto hoogstwaarschijnlijk onthuld.