‘Nieuw Alpine-model komt al in 2015’

Geen reacties

Het eerste model van een gereïncarneerd Alpine kunnen we al in 2015 verwachten en niet pas over 4 jaar. En het wordt geen auto ‘voor iedereen’.

Renault heeft de handen ineen geslagen met Caterham voor de ontwikkeling van een nieuw Alpine-model. Bij de aankondiging van die samenwerking meldde het merk nog dat een tastbaar resultaat van die samenwerking – lees: een nieuw Alpine-model –pas over 3 tot 4 jaar zichtbaar zal zijn. Dat wordt dus 2015, zo blijkt uit woorden van marketing-baas Stephen Norman op de website van het Britse tijdschrift Autocar.

En Norman wil wel meer kwijt over de auto: “De nieuwe Alpine wordt niet meer hardcore dan bijvoorbeeld een Mazda MX5. Het wordt absoluut geen softe auto maar niet zo compromisloos als een Peugeot 106 Rallye. Maar we verloochenen het Alpine-DNA niet.”

De marketingchef van Renault vertelt verder dat het geen auto voor iedereen zal worden: “Je moet wel een beetje Francofiel zijn om de auto te kunnen waarderen.” De Alpine krijgt een onderscheidend design, wordt lichtgewicht en krijgt een motor met zo’n 250 pk vermogen.