Renault Alpine Concept herleeft in Parijs

Geen reacties

Precies 50 jaar na de presentatie van de Alpine A110 op de Autosalon van Parijs zal Renault een moderne interpretatie showen. Of deze ooit in productie genomen wordt is nog niet aan de orde.

De Alpine A110, die bekend werd door rally-overwinningen, beleefde zijn debuut op de Parijse autoshow van 1962. Dat is dit jaar precies 50 jaar geleden en Renault, eigenaar van het merk, zou het ‘een gemiste kans’ vinden om niets aan dit jubileum te doen op de aanstaande show.

Ontwerpchef Laurens van den Acker onthult in het Britse blad Autocar dat hij voor de viering een moderne conceptcar ontwerpt, een ‘opvolger’ van de originele Berlinette. Hoe die eruit komt te zien, daarover laat Van den Acker nog niets kwijt.

Ook op de vraag of deze conceptcar uiteindelijk in productie wordt genomen geeft de Nederlandse ontwerper nog geen antwoord. “Deze dingen worden bepaald door de waan van de dag”, aldus Van den Acker, die wel toevoegt dat het ‘altijd goed is om een ijzer in het vuur te hebben’. Renaults marketingchef Stephen Norman voegt toe dat het allemaal draait om de vraag ‘Is er op de hedendaagse automarkt plaats voor een model dat vergelijkbaar is met een Porsche?’

Van den Acker vergelijkt het met de DeZir conceptcar. “Het is onrealistisch om van ons te verwachten dat wij een concurrent bouwen voor een Ferrari of Lamborghini.” Toch dient de DeZir Concept een doel, aldus de ontwerper. De elektrische aandrijving bijvoorbeeld, is een bruikbare technologie voor Renault-modellen. Wat dit betekent voor de Alpine hopen we te horen op de Autosalon van Parijs eind september.