Alpine A110 eindelijk te zien

Geen reacties

We hebben er lang op moeten wachten maar nu komt ‘ie er eindelijk: de Alpine A110 debuteert op de autosalon van Genève. Vandaag is het tijd voor de eerste officiële foto.

Al in 2012 kondigde Renault de terugkeer van het sportieve merk Alpine aan. Er volgden twee conceptcars: de Alpine A110-50 Concept en de Alpine Celebration. Maar het wachten was natuurlijk op het échte werk, de A110 die in productie wordt genomen. 

Over een week is het zover, dan onthult Alpine op dinsdagmiddag 7 maart de productieversie. Vandaag krijgen we al de eerste officiële foto te zien. Echt grote verrassingen ten opzichte van de laatste conceptcar zijn er niet maar de nieuwe sportwagen is gelukkig wel zo mooi geworden dat je erin gezien mag worden.

Alpine en moederbedrijf Renault hebben een eigen chassis en carrosserie van aluminium ontwikkeld om te komen tot gewichtsbesparing en optimale wendbaarheid. De klassieke A110 ‘Berlinette’ uit 1961-1977 had eveneens een laag gewicht, wendbaar rijgedrag en compacte afmetingen. De klassieker won vele rally’s, we hopen de nieuwe A110 eveneens terug te zien zien op de weg én in wedstrijden.