Renault beschermt kroost

Geen reacties

Veiligheid van kinderen is een belangrijk thema in de hedendaagse auto-industrie. Ook Renault maakt hier werk van. Behalve dat het zijn modellen zo veilig mogelijk maakt, geeft het Franse merk ook voorlichting op school.

In Nederland werken ongeveer 5.000 basisscholen met het door Renault ontwikkelde lespakket ‘De Weg & Ik’. Kinderen uit groep 5 en 6 (8-10 jaar) moeten zich hiermee meer bewust worden van de gevaren die schuilen in het verkeer. Dit schooljaar maken naast Nederland nog 18 Europese landen gebruik van het pakket en uitbreiding naar andere continenten wordt momenteel onderzocht.

Maar eenmaal ingesnoerd in een kinderzitje hebben kinderen weinig invloed op het verkeer, dus heeft Renault ook bij de ontwikkeling van zijn modellen rekening gehouden met de bescherming van jeugdige inzittenden. Acht modellen hebben vijf sterren gescoord op het gebied van passieve veiligheid bij botsproeven van EuroNCAP. Ook de zitjes zelf worden getest door Renault. Sinds 1 maart is het voor kinderen tot 1,35 meter verplicht plaats te nemen in een goedgekeurd kinderzitje of op een zittingverhoger. Renault heeft diverse van deze producten in de aanbieding, van zitjes voor baby’s tot grotere kinderen (circa 10 jaar).