Meer kan altijd: Renault Megane RS Trophy

Geen reacties

Voor wie de ‘gewone’ Megane RS niet genoeg is heeft Renault de RS Trophy ontwikkeld. Die heeft meer vermogen en is ook nog eens zuiniger en schoner.

De Renault Megane RS Trophy heeft 265 pk, dat is 15 pk meer dan de RS produceert. Ook het koppel is toegenomen, met 20 Nm tot 360 Nm. De 2.0 turbomotor hoest daardoor nu een specifiek vermogen van 132,5 pk per liter op en hoeft slechts 5,09 kilogram per pk mee te slepen.

Dat heeft uiteraard positieve gevolgen voor de prestaties. De Trophy accelereert in 6,0 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,1 seconde sneller dan de RS. De topsnelheid is 254 km/u. Mooi meegenomen is dat de snellere uitvoering ook nog eens schoner en zuiniger is. De snelle coupé heeft 0,2 l/100 km minder brandstof nodig en de CO2-uitstoot ligt 5 g/km lager op 190 g/km.

Renault heeft deze betere specificaties mogelijk gemaakt door de turbodruk te verhogen met 0,2 bar en aanpassingen door te voeren aan de luchtinlaat. Aan het onderstel heeft Renault niets gewijzigd, met dien verstande dat de Trophy standaard is voorzien van het sportieve Cup chassis met limited slip differentieel. Renault zegt dat de rijbeleving desondanks toch aanzienlijk verschilt door de montage van Bridgestone racebanden.

De RS Trophy kent ook enkele uiterlijke wijzigingen. Hij is te herkennen aan onder andere een zwart dak en zwarte 19 inch wielen met rode bies. Speciaal voor de Trophy ontwikkelde Renault de kleur Sinus Yellow, maar je kunt ‘m ook in het wit, zwart of zilvergrijs bestellen. Daarover gesproken, de orderboeken zijn in alle omliggende Europese landen geopend maar in Nederland moeten we nog even wachten. Er is nog geen prijs bekend van de RS Trophy.