Renault Twingo en Clio Gordini geprijsd

Geen reacties

Renault heeft de prijzen bekend gemaakt van de Clio en Twingo Gordini R.S. Beide modellen dragen een historische naam maar bieden alleen uiterlijke opsmuk ten opzichte van de ‘gewone’ R.S.-en.

Met veel bombarie kondigde Renault de terugkeer van de historische en sportieve naam Gordini aan. De Twingo en Clio Gordini R.S. zijn echter ‘gewone’ R.S.-modellen met wat uiterlijke Gordini kenmerken. Hoe dan ook: de prijzen zijn bekend.

De Twingo Gordini R.S. kost 18.490 euro, dat is 1.800 euro meer dan de gewone R.S. Voor dat geld krijg je witte buitenspiegels, racestrepen over de motorkap en het dak, witte omlijsting van de mistlichten, lederen sportstoelen en nog wat luxe zaken als climate control. De Twingo Gordini is in twee kleuren leverbaar: blauw en zwart.

De Clio Gordini R.S. staat voor 27.990 euro in de prijslijst en dat is exact evenveel als de Clio R.S. kost. Ook hier voeren witte accenten de boventoon, met als blikvanger de spoiler in de voorbumper. Naast blauw en zwart levert Renault de Clio ook in het wit. Uiteraard is ook het interieur opgeleukt met Gordini-details. Beide modellen staan vanaf 1 augustus in de showroom.