Renault Gordini RS: uiterlijke opsmuk

Geen reacties

Renault laat de merknaam Gordini herleven met de Twingo Gordini RS. Na diverse veelbelovende aankondigingen is het toch een beetje een teleurstelling dat de Gordini ‘gewoon’ een Twingo RS is met wat extra uiterlijke opsmuk.

De Renault Twingo Gordini RS heeft de speciale blauwe lak met witte racestrepen die vroeger kenmerkend was bij auto’s die door Gordini waren behandeld. De Twingo RS is aangekleed met een witte omranding bij de mistlichten, de spiegels en dakspoiler zijn gespoten in dezelfde kleur. De 17 inch lichtmetalen wielen zijn naar keus te bestellen met een blauwe of zwarte afwerking.

In het interieur komt de kleur blauw veelvuldig terug, soms in combinatie met zwart. De met leer beklede sportstoelen, het stuur, de pookknop en de deurpanelen zijn blauw of zwart-blauw. Ook de toerenteller is gezegend met een blauwe achtergrond. Het dashboard is volgens Renault voorzien van ‘speciale stiksels’.

Onderhuids is de Gordini een RS, dus een 133 pk sterke 1.6-motor zorgt voor de aandrijving. Voor een nog sportievere afstelling van veren en dempers kun je net als bij de reguliere RS het cupchassis aankruisen op de optielijst. De Gordini is standaard rijk uitgerust met onder andere airconditioning met climate control, cruise control en uitschakelbare ESP. Prijzen van de nieuwe uitvoering volgen in februari, een maand later staat de Gordini in de showroom.