Meer informatie Renault Mégane RS

Geen reacties

De nieuwe Renault Mégane RS heeft 250 pk tot zijn beschikking. Dat is een van de details die bekend zijn geworden over Renault’s sportieve topmodel van de Mégane-familie. Daarnaast kunnen we de RS voor het eerst op een duidelijke foto aanschouwen.

Nog voor de Autosalon van Genève van start is gegaan, zijn via lekken bij Renault een foto en detailinformatie bekend geworden. Ter aanvulling op de teaser met summiere info kunnen we nu zeggen dat de Mégane Renault Sport uitgevoerd wordt met een tweeliter viercilinder turbomotor, die maximaal 250 pk naar de voorwielen stuurt. Het koppel komt tot maximaal 340 Nm.

De Renault Mégane RS verbruikt 8,4 l benzine/100 km, dat is 1:12. De uitstoot aan CO2 is 195 g/km. Daarmee voldoet de Mégane RS aan de Euro4-normen. De motor wordt gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak met zes verzetten.

Uiterlijk verschilt de snelle RS van de reguliere Mégane door de bodykit, het lichtmetaal, de ledlampjes voor en de rode Brembo-remklauwen. De koper kan kiezen uit vier types velgen, in de maten 18 inch en 19 inch. Verder is er de keus tussen een 10 mm verlaagd standaardchassis of een 20 mm verlaagde Cup-versie. Naast diverse opties om de auto sportiever en luxer in te richten, zijn er ook extra veiligheidsmaatregelen te selecteren.

Mogelijk debuteert in Genève ook de stationwagon-versie van de nieuwe Mégane. Deze zal niet langer Break of Grand Tourer heten, maar Mégane Estate.