Renault in Genève: stortvloed aan nieuws

Geen reacties

Renault neemt een hele batterij nieuwe modellen mee naar Genève. We noemen op: de nieuwe Scenic, Grand Scenic, Megane Estate, Megane RS, vernieuwde Clio en de Clio GT.

Het belangrijkste nieuws bij Renault is natuurlijk de nieuwe Scenic, die het merk in twee gedaantes laat zien. Het uiterlijke onderscheid tussen de Scenic en Grand Scenic is groter dan voorheen. De korte Scenic heeft een wat sportiever uiterlijk, let vooral ook op de afwijkende vorm van de achterlichten.

Het dashboard komt grotendeels overeen met dat van de Megane. Over de MPV is verder nog niet veel bekend. De PR-dame van Renault Nederland geeft aan dat er in ieder geval een vernieuwde 2.0 dieselmotor met 160 pk in de Scenic komt te liggen. Opvallend is dat de Grand Scenic, die ook als zevenzitter geleverd gaat worden, als eerste op de markt komt. “De Grand Scenic staat eind april bij de dealer, de korte in juni”, aldus Janet Richter van Renault.

In tegenstelling tot de Scenic verrast het uiterlijk van de Megane Estate. Het merk heeft een fraaie combi gemaakt van de compacte middenklasser. Richter: “Van het vorige type was zestig procent van de verkochte exemplaren een stationwagen.” Niets lijkt een nieuw succes van de Estate in de weg te staan. Het model komt in oktober op de markt, tegelijk met een nieuwe motor. De 1.4 TCE levert 130 pk en vindt ook z’n weg naar de andere Megane-modellen.

In dezelfde maand debuteert de Megane RS, die er behoorlijk bruut uitziet. De snelste Megane komt op de markt met keuze uit twee onderstellen, de RS en RS Cup. Die tweede is vooral bedoeld voor circuitgebruik. Het laatste nieuwtje is de gefacelifte Clio, waarvan de meeste informatie al bekend was. Vooral de GT en RS zijn leuke autootjes om te zien. Het model verschijnt in mei in de showroom, de RS volgt in juni.