Renault Twingo RS scherp geprijsd

Geen reacties

De nieuwe Renault Twingo RS is er al vanaf 16.595 euro. Niet verkeerd voor een auto met ruim 130 pk. In de vanafprijs zijn praktische extra’s als airconditioning en gordijnairbags echter nog niet meegerekend.

De extra airbags aan de voor- en achterzijde kosten 295 euro. Airconditioning is er voor 995 euro, al kost de volledig elektronische variant 400 euro meer. Wie ook cruise control en een snelheidsbegrenzer verlangt, mag nog eens 295 euro extra neerleggen. ESP behoort wel tot de standaarduitrusting.

Het is niet alleen mogelijk om de Twingo RS van extra luxe te voorzien, kopers hebben ook de mogelijkheid de auto nog wat sportiever af te stellen. Het Pack Chassis Cup omvat 17-inch lichtmetalen wielen met speciale banden in de maat 195/40/17 en een verlaging van het onderstel met welgeteld vier millimeter. De meerprijs voor dit pakket bedraagt 600 euro. De auto is leverbaar in vijf exterieurkleuren: Rouge Vif, Noir Nacre, Bleu Extreme, Gris Altica en Gris Platine.

De Renault Twingo RS staat vanaf oktober bij de dealer. De auto is uitgerust met een 133 pk sterke 1,6-liter 16V krachtbron, die is gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Het maximumkoppel bedraagt 160 Nm bij 4.400 toeren per minuut. Het gecombineerde verbruik is vastgesteld op 5,7 liter per 100 kilometer.