Renaults Clio en Mégane gaan voor de Cup

Geen reacties

Voor sportieve rijders heeft Renault een extra aantrekkelijke aanbieding. Van de Clio en Mégane verschijnen voordelige Cup-uitvoeringen op basis van de Renault Sport-versies.

De Renault Clio RS Cup biedt 197 paardenkrachten voor 23.995 euro. De bolide sprint in 6,9 seconden van 0 tot 100 km/h en heeft een topsnelheid van 223 km/h. Het model beschikt over een sportonderstel waar de specialisten van Renault Sport al hun ervaring in hebben gestopt om de rijprestaties te verbeteren.

Voor goede prestaties is het belangrijk om het gewicht zo laag mogelijk te houden en Renault heeft daarom een hoop extra’s overboord gegooid, waaronder airconditioning, cruise controle en de elektrische bediening van de buitenspiegels. De zijruiten aan de voorkant zijn nog wel elektronisch te openen en sluiten en ook centrale deurvergrendeling en een boordcomputer behoren nog tot de standaarduitrusting, evenals ABS en ESP.

Ook de Mégane-rijder moet met minder luxe genoegen nemen in de sportieve uitvoering, maar airconditioning en cruise control zijn in dit geval niet gesneuveld. Wel is de lederen bekleding vervangen door lichtere stoffen bekleding. De Mégane RS Cup beschikt niet standaard over het sportonderstel van Renault Sport, maar hier kan wel voor gekozen worden. Het model is uitgerust met een 225 pk sterke 2,0-liter benzinemotor, die een topsnelheid oplevert van 237 km/h. De standaardsprint duurt 6,5 seconden. De Mégane RS Cup is leverbaar voor 28.995 euro.