Renault presenteert F1-bolides

Geen reacties

Tegelijk met zijn nieuwe Formule 1-wagen heeft Renault gisteravond in Amsterdam de nieuwe Renaultsport Clio Renault F1 Team R27 onthuld. De auto is te zien op de Salon van Genève en, gezien het feit dat ING de hoofdsponsor is van het F1-Team, ongetwijfeld ook op AutoRAI 2007.

De RS Clio F1 is een speciaal actiemodel dat in het teken staat van de Formule 1-avonturen van Renault. Met de echte R27 gaan Giancarlo Fisichella en Heikki Kovalainen op jacht naar de derde titel op rij voor de Franse renstal.

De technische specificaties van de Clio F1 zijn gelijk aan die van de ‘normale’ Clio RS. Dat betekent een tweeliter 16V viercilinder met 197 pk in het vooronder en een sportief afgestemd onderstel. Ook het interieur geeft het racegevoel weer, compleet met Recaro-stoelen. Aan de buitenkant vallen vooral de Sirius-gele metaallak en felrode remklauwen op. De Renaultsport Clio Renault F1 Team R27 wordt in een beperkte oplage gefabriceerd, maar de Nederlandse importeur verwacht de vraag makkelijk aan te kunnen.