Snel beslissen voor snelle Clio

Geen reacties

Wie voor 1 juli een Renault Clio 2.0 16V RS bestelt, bespaart zo’n 400 euro. Tot die tijd kost de sportieve Clio namelijk 28.495 euro, daarna gaat de prijs omhoog vanwege het ongunstige energielabel van het model.

De 200 pk sterke Hot Hatch heeft energie-etiket F gekregen, wat een ‘milieuboete’ met zich meebrengt van 405 euro. Deze extra BPM-heffing kan voorkomen worden door de auto voor 1 juli te registreren. Op die dag gaat de nieuwe overheidsregeling voor schone en onzuinige auto’s in.

Dat de Clio RS niet tot de schoonste categorie behoort, mag geen verrassing zijn, De atmosferische tweeliter benzinemotor maakt een topsnelheid mogelijk van 215 km/h en sprint van 0 naar 100 km/h in 6,9 seconden. Naast snelle prestaties zijn ook een fiks aantal voorzieningen bij de prijs inbegrepen. Zo beschikt de Renault Clio 2.0 16V RS over ABS met uitschakelbaar ESP, waarmee onderstuur onder controle gehouden kan worden, acht airbags, radio/cd-speler, airconditioning, mistlampen en verlaagde sportspoelen. Optioneel zijn Recaro-stoelen, die we kennen van de Mégane RS. Deze zijn echter pas in het najaar beschikbaar en dan kost het model, zoals gezegd, minstens 400 euro meer dan nu.