Nieuwe Clio Renault Sport

Geen reacties

Met de Auto van het Jaar-titel en het Formule 1-kampioenschap op zak zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen voor de nieuwe Clio Renault Sport. Met de focus op prestaties, passie en rijplezier heeft Renault er alles gedaan een waardige opvolger van de Clio RS 2.0 te realiseren.

De nieuwe Clio Renault Sport is de eerste auto in zijn segment met een airdiffuser, een techniek die afkomstig is uit de Formule 1. Samen met de luchthappers moet de aërodynamica van de sportieve Clio hiermee optimaal zijn.

Ook de vertrouwde, atmosferisch ademende 2.0 16V motor is doorontwikkeld. De krachtbron heeft nu een vermogen van 200 pk en een maximaal koppel van 215 Nm bij 5.550 toeren per minuut. De motor is gekoppeld aan een zesversnellingsbak. Uit de publicaties van Renault maken wij op dat de onderstelafstemming Frans-sportief is: aan de harde kant maar niet oncomfortabel. De nieuwe Clio RS moet gaan concurreren met andere automobiele lekkernijen zoals de Peugeot 207 RC en de Fiat Punto Abarth (beide overigens nog niet leverbaar).