Renault Clio R.S. Ange & Démon: beest breekt los

Geen reacties

Op Halloween verschijnt een geest… eh, beest in de Renault showroom. De Ange & Démon limited edition van de Clio R.S. moet sportwagen puristen engelenvleugels geven.

Renault Sport presenteert komende week op de Lyon Motor Show de Renault Clio R.S. Ange & Démon. Het is een echte Clio R.S., met het bekende Cup-chassis en een vermogen van 203 pk. Het speciale zit vooral in de tegenstrijdige look aan buiten- en binnenzijde.

Aan het exterieur moet je direct kunnen zien dat je te maken hebt met een echt performance beest. Glanzend zwart accentueert de uitlaatpijpen, achterspoiler en -diffuser, voorbumper, spiegels en natuurlijk de 18 inch wielen, waar de Brembo-remklauwen in rood mooi contrasteren. Ook de ramen zijn donker getint, evenals het dak. Dat steekt weer af bij de matte lak, die voor het eerst te zien is op een Clio R.S.

Toch is deze Clio volgens Renault geen echt beest. Eerder een duiveltje dat je voor de gek houdt, met een interieur zo zacht en warm als het gezicht van een engeltje. De Recaro kuipstoeltjes zijn bekleed met leder en de Ange & Démon is ondanks het sportieve karakter van meerdere gemakken voorzien. Er zijn standaard onder meer een Bluetooth Plug & Music-radio, automatische airconditioning en elektrisch verstelbare spiegels. Verder kunnen kopers kiezen tussen de R.S. Monitor, een draadloos meetsysteem, en een Carminat TomTom-navigatiesysteem.

Je moet wel lef hebben om je te wagen aan deze limited edition. De eerste exemplaren arriveren op Halloween (31 oktober) in de showroom. Wereldwijd wordt slechts het duivelse aantal van 666 exemplaren geproduceerd. Daarbij is de Nederlandse prijs nog niet bekend…