Productieversie Renault DeZir stapje dichterbij

Geen reacties

Renault denkt eraan om de DeZir in een kleine oplage te gaan bouwen. Dat was al bekend maar nu werkt Renault aan een plan om het nieuwe submerk Renaultsport de ontwikkeling te laten verzorgen.

Renault wil de komende jaren de divisie Renaultsport meer zelfstandigheid geven. De sportieve afdeling van het Franse merk heeft de afgelopen jaren naam gemaakt met hooggewaardeerde sportieve versies van de Clio en Megane.

De komende jaren wil Renault dat succes verder uitbouwen, zo blijkt uit uitspraken van productmanager Beatrice Foucher in het tijdschrift Autocar: “We hebben veel credits opgebouwd bij klanten en een aantal van hen ziet ons al als apart merk. Om dat versterken hebben we eigen modellen nodig.”

Foucher benadrukt dat er nog geen definitief besluit is genomen over dit onderwerp. Ze zegt dat er twee of drie potentiele, unieke modellen zijn die naast de Clio en Megane RS op de markt kunnen komen. Deze zullen dan in een gelimiteerde oplage worden geproduceerd. De meest voor de hand liggende kandidaat is een productieversie van de conceptcar DeZir, die Renault vorig jaar liet zien op de autosalon van Parijs. Eerder al kwamen er geluiden uit Frankrijk dat de fraaie coupé mogelijk in productie gaat.