Hoe ziet de toekomst van Mitsubishi onder Renault-Nissan eruit?

Geen reacties

Mitsubishi wordt ingelijfd bij Renault-Nissan. Dat levert nieuwe mogelijkheden op, zowel voor Mitsubishi als de andere twee merken. Binnenkort maakt het concern meer bekend over de intensieve samenwerking.

Renault-Nissan lijft binnenkort Mitsubishi in. Het Frans-Japanse concern heeft grootse plannen met Mitsubishi. “Op de dag dat we de deal definitief maken, gaan we exact vertellen wat we gaan doen samen”, aldus Renault-topman Carlos Ghosn tegen Automotive News. Hij zegt daarbij dat de plannen ‘groots’ zijn.

Vooral de samenwerking tussen Mitsubishi en Nissan zal verstevigd worden, maar ook Renault gaat profiteren van de komst van Mitsubishi in de alliantie – en andersom. Mitsubishi krijgt de beschikking over moderne benzine- en dieselmotoren van Renault, terwijl dat laatste merk op zijn beurt weer gebruik kan maken van de hybridetechniek van het Japanse merk. Op het gebied van volledig elektrisch rijden kunnen Renault en Nissan Mitsubishi van dienst zijn.

Ghosn kondigt aan dat de synergie ook op het gebied van verkoop, ontwikkeling en platforms ‘enorm’ zal zijn. De samenwerking bepaalt in grote mate de toekomst van de drie merken, iets dat je zeker in de producten terug gaat zien.