Nissan GT-R evolueert verder

Geen reacties

Nissan grijpt de onthulling van topmodel GT-R Nismo aan om om de GT-R verder fijn te slijpen. Finetuning van besturing, vering, schokdempers, verlichting en remmen moet van de GT-R een nóg betere sportauto maken.

De Nismo is niet het enige GT-R nieuws dat Nissan presenteert op de autoshow van Tokio. Het merk heeft de GT-R namelijk opnieuw fijngeslepen en komt met een reeks verbeteringen voor 2014. Aan de buitenkant is dat nauwelijks te zien, of het moet de nieuwe led-verlichting van de voor- en achterlichten zijn.

De verbetering zitten vooral onderhuids. De afstelling van de vering is gewijzigd, net als de elektronica die de dempers aanstuurt – om stabiliteit en grip (vooral ook op slecht wegdek) te verbeteren. Ook verbeterd is de rechte-lijnstabiliteit en de afstelling van de remmen. Dat laatste zorgt ervoor dat de GT-R beter een beter doseerbaar rempedaal heeft, wat vooral op nat wegdek een voordeel moet zijn. Minder trillingen en geluid dragen bij aan een beter comfort en de verbeterde besturing werpt zijn vruchten af op hoge snelheid. Nissan belooft een vertrouwenwekkender gevoel. Ook nieuw is dat de GT-R voortaan op speciale Dunlop SP Sport Max-banden wordt geleverd.

Rijden in het donker wordt met de GT-R een stuk aangenamer met het adaptieve verlichtingssysteem met led-koplampen. Nissan biedt voor de GT-R 2014 een nieuwe kleur aan, Gold Flake Red Pearl. Voor interieur zijn diverse nieuwe kleurschema’s mogelijk.

De vernieuwde GT-R verschijnt begin 2014 bij de dealers. Prijzen zijn nog niet bekend.