Onthulling nieuwe Nissan Qashqai op 7 november

Geen reacties

Over anderhalve week onthult Nissan de nieuwe Qashqai. Een eerste teaser laat een heel klein beetje zien wat we kunnen verwachten.

Nissan telt af naar de introductie van de nieuwe Qashqai. Een belangrijk moment, want de huidige Qashqai is een succesvolle auto. Dat Nissan dus voortborduurt op het (cross-over)concept van de huidige is logisch.

Volgens de (serieuze) geruchten wordt de nieuwe Qashqai in eerste instantie leverbaar met drie motoren. De 115 pk sterke 1.2 DIG-T is nieuw en zal de Qashqai behoorlijk wat CO2-winst opleveren. Dat is nodig ook, want de huidige Qashqai is door zijn turboloze benzinemotoren niet erg interessant voor zakelijke rijders – want altijd 25 procent bijtelling. In een later stadium verwachten we dat er een 1.6 turbomotor volgt en ook over een hybrideversie wordt nagedacht.

Op dieselgebied is vanaf het voorjaar van 2014 keuze uit een 1.5 en een 1.6 dCi. Die laatste ligt nu ook al in de Qashqai maar zal wat CO2-grammen verliezen. Die 1.5 is nieuw voor de cross-over en kennen we uit onder andere de Mégane van alliantiepartner Renault, waar het blok goed is voor 14 procent bijtelling. Dat percentage gaat de Qashqai door zijn hogere bouw waarschijnlijk niet halen, maar 20 procent moet er zeker inzitten voor het vernieuwde model.