Renault-Nissan en Mitsubishi gaan samenwerken, maar nog niet in Europa

Geen reacties

Renault-Nissan en Mitsubishi spreken vandaag de intentie uit om samen te gaan werken op verschillende gebieden. Voor de modellen van de Renault, Nissan en Mitsubishi in Europa heeft dat vooralsnog geen gevolgen.

Er is een nieuw huwelijk gesloten in automotive-land. Renault-Nissan kruipt onder de lakens met Mitsubishi. Helemaal nieuw is die samenwerking niet, Nissan werkt al langer met Mitsubishi samen in Japan. In Europa gaan we in eerste instantie weinig merken van de samenwerking, de projecten zijn bijna allemaal bedoeld voor markten buiten ons continent.

Projecten waar we hier wél iets van gaan zien zijn de samenwerking voor de ontwikkeling van elektrische aandrijflijnen en auto’s en het delen van andere technische componenten. Naast een middelgrote sedan voor de V.S., een mini-auto voor Japan en een C-segment sedan voor ‘de hele wereld’ bekijken de twee autoreuzen welke gezamenlijke projecten er nog meer mogelijk zijn.

De enige auto die wellicht in Europa verkocht zal gaan worden is een C-segment sedan van Mitsubishi. Deze zal gebaseerd worden op een Renault, waarschijnlijk de Mégane, waarbij er slechts kleine uiterlijke wijzigingen zullen worden aangebracht. Deze sedan kun je zien als opvolger van de Lancer. Als de auto al naar Europa komt is het nog maar de vraag of hij ook in Nederland verkocht gaat worden. We houden de ontwikkelingen in de gaten.