Nieuwe Nissan Qashqai onthuld

Geen reacties

Nissan heeft de tweede generatie Qashqai onthuld. Hij staat in februari al bij de dealers en komt ook met 20 procent bijtelling.

Maak kennis met de geheel nieuwe Nissan Qashqai! Nissan heeft de auto in Londen onthuld en zet het model in februari al in de showroom. De Qashqai staat op een nieuw, modulair platform – CMF genaamd – dat door zowel Nissan als Renault gebruikt gaat worden. De Qashqai meet in de lengte 4,9 centimeter meer dan het uitgaande model en is fractioneel lager en breder.

Het design leunt sterk op dat van de nieuwe X-Trail, die eerder dit jaar werd onthuld maar later dan de Qashqai in de showrooms verschijnt. Nissan belooft dat het onderstel van de nieuwe Qashqai ‘Europees’ is afgestemd. De auto is dan ook deels hier ontwikkeld. De elektrische stuurbekrachtiging is ook helemaal nieuw en kan worden ingesteld in twee standen: normal en sport. In die laatste stand stuurt de Qashqai zwaarder.

De nieuwe Qasqai wordt leverbaar met vier motoren. Laten we beginnen met de belangrijkste, de 1.5 dCi dieselmotor met 110 pk. Belangrijk omdat deze krachtbron dankzij de CO2-uitstoot van 99 g/km in de 20 procent bijtellingscategorie valt, in 2014 en 2015. Wil je meer dieselpower dan heeft Nissan de 1.6 dCi met 130 pk in de aanbieding. Deze motor is optioneel te combineren met een nieuwe X-Tronic automaat, die is gebaseerd op het principe van een CVT-versnellingsbak. Naast de diesels levert Nissan bij de verkoopstart twee benzinemotoren: de 1.2 DIG-T met 115 pk en de 1.6 DIG-T met 150 pk.

Nissan heeft een heel pakket met veiligheidssystemen gebundeld in het Nissan Safety Shield. Hierin zitten onder andere een systeem dat kop-staart-botsingen helpt te voorkomen, een verkeersbordenlezer, dodehoekdetector en intelligente koplampen. Ook aan infotainment is gedacht, het Nissan Connect-systeem integreert smartphone-apps op het beeldscherm in de auto.

De nieuwe Qashqai is vanaf 25 november te bestellen, we hopen dan ook de prijzen te kunnen melden.