Nissan GT-R Nismo: maximale bereikt?

Geen reacties

Nissan onthult deze week op de autoshow van Tokio de GT-R Nismo. De eerste informatie en foto’s van de ultieme topversie van de GT-R zijn uitgelekt.

Nissan heeft de GT-R Nismo niet geheim weten te houden tot de officiële onthulling, die later deze week plaatsvindt. De meeste informatie en de eerste afbeeldingen liggen zoals zo vaak te vroeg op straat. De autoshow van Tokio is de plaats waar het deze week allemaal officieel moet gaan gebeuren.

De GT-R Nismo heeft 50 pk vermogen en 23 Nm koppel meer dan de ‘gewone’ GT-R. Daarmee komt het totaal dat de 3.8 V6 twinturbomotor produceert op 595 pk en 650 Nm. Nissan heeft de vermogenswinst bereikt door de luchtinlaat en het uitlaatsysteem aan te passen, grotere turboladers te monteren en de inspuiting te modificeren.

Prestatiecijfers zijn er nog niet, wel is al bekend dat de GT-R Nismo een rondje Nürburgring in 7:08.69 doet. Daarmee zet de snelste Nissan de vierde tijd voor straatauto’s neer op ‘De Ring’. Die bijzondere prestatie is ook te danken aan het 65 kilogram lagere gewicht en de aangepaste dempers en veren.

Het uiterlijk is in lijn gebracht met het prestatiepotentieel, met opvallende koolstofvezel elementen aan de onderkant van de carrosserie, rode versieringen en 20 inch lichtgewicht wielen.