Nissan GT-R Nismo nu officieel

Geen reacties

Maandag lekten al de eerste foto’s en details uit, nu presenteert Nissan de nieuwe GT-R Nismo officieel.

De Nismo-uitvoering is de kroon op het GT-R-werk van Nissan. Het is de ultieme GT-R, met 591 pk vermogen en 652 Nm koppel. Deze indrukwekkende getallen zijn gerealiseerd door onder andere grote turboladers te monteren. Wat dit voor gevolgen heeft voor prestaties maakt Nissan nog niet bekend. Nog even geduld dus.

Nissan belooft dat de vering zo is afgesteld dat deze op de openbare weg een acceptabel comfort biedt. De instelbare dempers van specialist Bilstein kennen drie standen: Comfort, Normal en R. Die laatste stand is voor op het circuit. De banden van de GT-R Nismo zijn speciaal voor deze auto ontwikkeld en afkomstig van Dunlop. Het design van de 20 inch velgen waar ze omheen liggen is geïnspireerd op het ontwerp van de wielen van de GT500 raceauto.

Een extra anti roll bar zorgt voor een betere stijfheid van de GT-R. De uiterlijke aanpassingen hebben een technisch doel: meer downforce. De voorbumper en achterspoiler genereren bij 300 km/u 100 kilogram meer downforce dan de ‘gewone’ GT-R.

Nissan start in de loop van 2014 met de levering van de GT-R Nismo. Prijzen en prestatiecijfers hopen we begin 2014 te kunnen melden.