Williams helpt Nismo met Nissan performance-versies

Geen reacties

Williams, bekend van de Formule 1, gaat Nismo helpen bij de ontwikkeling van performance-modellen. Dat hebben de twee vandaag bekendgemaakt.

Vorig jaar begon Nismo, de motorsport- en tuningdivisie van Nissan, met de uitrol van performance-modellen van het hele Nissan-gamma. Deze week introduceerde het in Japan de productieversie van de Leaf Nismo en ook een Nismo-uitvoering van de Micra. Maar straks gaat Nismo nog een stapje verder. Het gaat Formule 1-expertise toepassen in de Nismo-modellen.

Vandaag maakten Nismo-topman Shoichi Miyatani en Sir Frank Williams bekend dat hun bedrijven samen gaan werken in de ontwikkeling van straatlegale, high performance auto’s van het merk Nismo. Williams Advanced Engineering zal mensen toevoegen aan het Nismo-ontwikkelteam. Know-how in aerodynamica, simulatie en materialen zijn enkele voorbeelden waarvan Nissans divisie zal kunnen profiteren.

De auto’s uit deze samenwerking zullen voorop lopen in automotive technologie

De beoogde auto’s zullen ‘voorop lopen in automotive technologie’, aldus ex-coureur Williams. Ze zullen in Nismo’s nieuwe fabriek in het Japanse Yokohama gebouwd gaan worden. Het eerste product – nog niet nader gespecificeerd – wordt in 2014 verwacht. De Nismo-modellen gaan wereldwijd in de verkoop.

De divisie Williams Advanced Engineering werkte eerder samen met onder meer Jaguar, Lotus, McLaren en Nissans partner Renault om F1-technologie geschikt te maken voor toerwagens.