Nissan: zelfrijdende auto in 2020 te koop

Geen reacties

Nissan kondigt aan dat de eerste zelfrijdende auto in 2020 te koop zal zijn. Binnen twee modelgeneraties moet er van elke Nissan een relatief betaalbare, autonoom rijdende uitvoering beschikbaar zijn.

Nissan heeft zichzelf als doel gesteld om in 2020 de eerste zelfrijdende auto op de markt te brengen. Sterker nog, binnen twee modelgeneraties moet er van elke Nissan een zelfrijdende uitvoering te koop zijn, ‘voor een realistische prijs’.

Nissan legt op dit moment een speciale testbaan aan in Japan, die volledig wordt ingericht voor de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s. Op dit moment zijn er functionerende prototypes, Nissan heeft de techniek geïmplementeerd in de Leaf. In tegenstelling tot de autonoom rijdende testauto’s die we van bijvoorbeeld Google en Toyota kennen, heeft Nissan alle camera’s, lasers en sensoren onzichtbaar weggewerkt.

Of in 2020 de eerste zelfrijdende Nissans ook in Europa de weg op gaan is nog niet bekend. Waarschijnlijk begint het merk in de V.S. en Japan met de uitrol van de nieuwe techniek.