Opvolger Nissan X-Trail: tipje van de sluier

Geen reacties

Nissan presenteert volgende week op de IAA ‘een nieuw productiemodel’. Zeer waarschijnlijk gaat het om de opvolger van de X-Trail.

Nissan houdt de spanning er nog even in. Het merk geeft een teaserplaatje vrij waarop een koplamp is te zien en deelt mee dat het om ‘een nieuw productiemodel, een van de sterren van de IAA’ gaat. Dat schept hoge verwachtingen.

We gaan ervan uit dat het om de opvolger van de X-Trail gaat, waarvan het ontwerp losjes gebaseerd is op dat van de Hi-CrossConcept. Dat werd door Nissan bij de onthulling van dat studiemodel op de autosalon van Genève vorig jaar overigens nog ontkend. De nieuwe ‘X-Trail’ krijgt in ieder geval een heel ander ontwerp dan de huidige, meer cross-over en minder terreinauto. Het zou kunnen dat Nissan de auto ook een andere naam geeft.

De auto staat op een nieuw platform dat in de toekomst voor meerdere middelgrote modellen gebruikt gaat worden. Volgende week dinsdag wordt de SUV voor het eerst aan de pers getoond, om enkele dagen daarna voor het grote publiek te verschijnen.