Nieuwe Nissan X-Trail: échte primeur

Geen reacties

Veel nieuws wordt al bekend gemaakt of lekt uit voordat de IAA in Frankfurt begint. Nissan heeft de nieuwe X-Trail tot het laatst geheim weten te houden.

Hier is de nieuwe Nissan X-Trail! We hebben de eerste beelden en informatie vanaf de beursvloer in Frankfurt. De SUV is wat ronder van vorm en we kunnen ook alvast verklappen dat ‘ie bijzonder ruim is van binnen. Dankzij de verschuifbare achterbank zit je als een vorst achterin en ook voorin monteert Nissan comfortabele stoelen. Het dashboard oogt ietwat Amerikaans maar dat is ook de belangrijkste markt voor deze SUV. Het nieuwe model is 7 centimeter breder dan het uitgaande model en niet lager maar door het nieuwe design oogt hij wel minder als een terreinwagen. En dat is een bewuste keuze.

Nederland maakt ‘medio 2014’ kennis met de nieuwe X-Trail, zo vertelt de woordvoerder van het merk ons in Frankfurt. Over de motoren is helaas nog weinig bekend, pas in maart krijgen we gedetailleerde informatie: “Het enige wat ik kan zeggen is dat de motoren 20 procent zuiniger zijn ten opzichte van de huidige X-Trail.”

De nieuwe X-Trail komt ook als zevenzitter, de aanstaande nieuwe Qashqai niet meer en dus moet je voor een zevenzits SUV van Nissan voortaan bij de X-Trail zijn.