Elektrische Nissan Qashqai mogelijkheid

Geen reacties

Nissan doet er nog een beetje geheimzinnig over, maar er is een grote kans dat Nissan een elektrische versie uitbrengt van de Qashqai.

Nissan maakt de nieuwe Qasqai geschikt voor een eventuele elektrische versie. Alle nieuwe modellen die het merk ontwikkelt kunnen in theorie straks als elektrische auto op de markt komen. Daarmee is niet gezegd dat elke Nissan straks ook als elektrische variant verkrijgbaar is maar de kans dat de volgende generatie Qashqai zo’n CO2-uitstootvrije versie krijgt is groot.

Guillaume Cartier, marketingbaas van Nissan, heeft tegen Autocar gezegd dat de nieuwe Qashqai ‘niet direct’ bij de verkoopstart met elektrische aandrijving verschijnt. Hij geeft wel aan dat Nissan het concept elektrische auto verder blijft ontwikkelen en dat het uitrollen van de techniek over meerdere modellen min of meer noodzakelijk is om de hoge ontwikkelingskosten terug te verdienen.

Volgens Cartier wordt de Leaf vooral uit ‘emotioneel’ oogpunt gekocht, terwijl de elektrisch aangedreven NV200 – een bestelbus – rationele aankoopredenen heeft. Een elektrisch aangedreven Qashqai kan die rationele en emotionele koopargumenten combineren.