Facelift: Nissan Micra verliest z’n lieve uiterlijk

Geen reacties

Meer Juke, minder Micra. Zo kun je de rigoreuze facelift samenvatten die de Nissan de Micra geeft. De stadsauto oogt tegelijk een stuk volwassener. 

De huidige generatie Nissan Micra, alweer sinds 2010 op de markt, krijgt een flinke facelift. Dat blijkt uit een voorvertoning in Milaan en uit de eerste officiële foto’s die opduiken. Het is gedaan met de ronde, zachte vormen die de stadsauto sinds 2002 sieren. In plaats daarvan krijgt de Micra meer masculiene lijnen. En het moet gezegd: daarmee oogt de compacte Micra gelijk een stuk volwassener.

De gefacelifte Micra is bedeeld met een andere grille, motorkap en bumper. Doordat de units van de kop- en mistlampen hoekiger van vorm zijn kijkt de Micra niet meer zo koddig uit z’n ogen. Ook aan de achterzijde heeft de Micra een gewijzigde bumper. De achterlichten zijn nu voorzien van led’jes. 

Nissan heeft het interieur eveneens opnieuw gestileerd. Het middenconsole springt eruit door het glanzend zwarte materiaal. Het display is gegroeid naar 5,8 inch. Ook de ventilatieroosters zijn aangepast. De Micra heeft voortaan standaard een 12 Volt contact om elektronica op te laden. 

De gefacelifte Nissan Micra wordt dit najaar bij de dealers verwacht. Er verschijnt tegelijktijd een aantal nieuwe lakkleuren, waaronder het Pacific Blue op de foto’s. Ook komen er nieuwe, optioneel te bestellen lichtmetalen wielen in de handel. De prijzen zijn nog onbekend maar zullen naar verwachting niet veel wijzigen. De huidige motoren zullen ook in de vernieuwde Micra dienst doen.